Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Aktuality

  • Aktuality
  • 15.11.2011

Zmeny v nemocenskom poistení

Od začiatku februára budúceho roka zrejme nebude možné, aby sa zamestnanci a samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) popri povinnom platení sociálnych odvodov aj dobrovoľne nemocensky poistili. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR (MPSVR) totiž v novele zákona o sociálnom poistení navrhuje, aby sa z možnosti dobrovoľne sa nemocensky poistiť vylúčili osoby, ktoré sú povinne nemocensky poistené. Ak návrh rezortu práce schváli parlament, na rozdiel od súčasnosti tak už nebude možné, aby si budúce mamičky ako zamestnankyne alebo SZČO dobrovoľným nemocenským poistením zvýšili svoju budúcu materskú dávku.

Celý článok
  • 01.08.2011

Novela zákona o súdoch

Prvého augusta tohto roku nadobudla účinnosť novela zákona č. 757/2004 Z. z. o súdoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zákonov a od doplnení niektorých ďalších zákonov.

Celý článok
  • 13.07.2011

Novela zákonníka práce schválená

NRSR dnes schválila rozsiahlu novelu zákonníka práce, ktorá prináša rozsiahle zmeny v pracovných vzťahoch.

Celý článok
  • 25.03.2011

Efektívnejší Obchodný vestník

Vytvoriť efektívnejší Obchodný vestník obsahujúci všetky potrebné informácie je zámerom vládneho návrhu zákona o Obchodnom vestníku, ktorý plénum v hlasovaní posunulo do ďalšieho čítania.

Celý článok
  • 02.02.2011

Novela Obchodného zákonníka

Vláda odobrila zmeny v Obchodnom zákonníku. Fúzie akciových spoločností by mali byť administratívne menej náročné. Zjednodušenie zlúčenia, splynutia a rozdelenia akciových spoločností vyplýva z návrhu novely Obchodného zákonníka, ktorý dnes na návrh ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej schválila vláda. 

Celý článok
  • 12.01.2011

Daň z nehnuteľnosti za rok 2010

Subjekty, ktoré v minulom roku nadobudli nehnuteľnosť, čaká povinnosť podať do konca januára daňové priznanie k dani z nehnuteľností. Priznanie k tejto dani podávajú len tie fyzické a právnické osoby, ktorým pribudla nehnuteľnosť alebo nastala zmena oproti vlaňajšiemu roku. 

Celý článok