Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Efektívnejší Obchodný vestník

  • Aktuality
  • Efektívnejší Obchodný vestník
  • 25.03.2011

Vytvoriť efektívnejší Obchodný vestník obsahujúci všetky potrebné informácie je zámerom vládneho návrhu zákona o Obchodnom vestníku, ktorý plénum v hlasovaní posunulo do ďalšieho čítania.


V súčasnosti sa Obchodný vestník vydáva v elektronickej a v listinnej podobe, pričom platí, že v prípade sporu ma prednosť listinná podoba. Podľa zákona o povinných výtlačkoch periodických publikácií, neperiodických publikácií a rozmnoženín audiovizuálnych diel je ministerstvo spravodlivosti ako vydavateľ vestníka povinné doručovať 11 výtlačkov subjektom daným zákonom a tiež predplatiteľom, ktorí prejavia záujem - v súčasnosti sú dvaja. Záujem podnikateľskej sféry o listinnú podobu Obchodného vestníka je teda minimálny. 

Po novom bude zverejňovanie Obchodného vestníka ako aj komunikácia s jeho vydavateľom výlučne elektronická s výnimkou údajov zverejňovaných na základe zákona o slobode informácií. 

zdroj: webnoviny.sk