Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Novela Obchodného zákonníka

  • 02.02.2011

Vláda odobrila zmeny v Obchodnom zákonníku. Fúzie akciových spoločností by mali byť administratívne menej náročné. Zjednodušenie zlúčenia, splynutia a rozdelenia akciových spoločností vyplýva z návrhu novely Obchodného zákonníka, ktorý dnes na návrh ministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej schválila vláda. 


Novela má napríklad zjednodušiť požiadavky týkajúce sa vypracovania a predloženia písomnej správy štatutárneho orgánu o procese fúzie alebo rozdelenia akciovej spoločnosti. Zjednodušiť sa majú informačné povinnosti spoločností, ktoré sa podieľajú na fúzii alebo rozdelení, a to umožnením uverejniť dokumenty na internetovej stránke spoločnosti. Ľahší má byť aj výkon práva akcionára vyžiadať si kópie dokumentov alebo ich častí. 

Cieľom plánovanej legislatívnej zmeny je implementácia európskej smernice. Návrh bude ešte musieť schváliť Národná rada Slovenskej republiky. 

zdroj: webnoviny.sk