Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Aktuality

  • Aktuality
  • 02.12.2010

Zdravotné odvody po novom

Samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) a tzv. dobrovoľne nezamestnané osoby budú mať rovnaký minimálny základ. Vymeriavacím základom na platenie odvodov u zamestnanca bude jeho príjem zdaňovaný ako príjem zo závislej činnosti, teda aj napríklad odchodné, odstupné a iné. 

Celý článok
  • 20.10.2010

Regionálna minimálna mzda

Vláda plánuje zaviesť regionálnu minimálnu mzdu. Podľa Národného programu reforiem SR 2010 diferencovanie minimálnej mzdy podľa regionálnych podmienok na trhu práce zvýši flexibilitu zamestnávateľov pri určovaní mzdy a podporí tvorbu nových pracovných miest v regiónoch s najvyššou nezamestnanosťou. 

Celý článok
  • 23.09.2010

Zmeny v zdravotných odvodoch

Zdravotné odvody z dividend, ktoré majú uhrádzať právnické osoby vyplácajúce dividendy, budú ohraničené stropmi. Stropy sa budú rovnako uplatňovať aj pri platení preddavkov na zdravotné poistenie z dividend. Vyplýva to z novely zákona o zdravotnom poistení, ktorý v stredu schválila vláda. 

Celý článok
  • 06.09.2010

Koalícia sa dohodla na zvýšení DPH

Po päťhodinovom rokovaní sa dnes koalícia stredopravých strán dohodla na zvýšení dane z pridanej hodnoty (DPH). Zo súčasných 19 percent by mala od budúceho roka stúpnuť na 20 percent. Zástupcovia koalície vyhlásili, že zvýšenie sadzby DPH bude dočasné. 

Celý článok
  • 31.08.2010

Vláda výnimky v zdaňovaní zruší

Vládne strany sa zatiaľ nedohodli na definitívnej podobe balíka opatrení, ktoré majú ozdraviť verejné financie. Novinárom to dnes po rokovaní predstaviteľov koaličných strán povedala premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS). Koalícia chce na budúci rok znížiť schodok verejných financií o 1,7 miliardy eur, väčšinu z tejto sumy plánuje ušetriť na štátnej spotrebe. 

Celý článok
  • 25.08.2010

Zmena auta na lízing až po 4 rokoch

Ak v rámci šetriaceho balíčka prejdú zásahy do daňového zákona, podnikatelia už zrejme nebudú môcť vymeniť na lízing staré auto za nové po troch, ale až po štyroch rokoch. Ministerstvo financií totiž uvažuje aj o sprísnení pravidiel pre finančný lízing. Ide o zrušenie výnimky, ktorú tento spôsob nadobúdania majetku využíval. 

Celý článok