Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Novela zákona o súdoch

  • 01.08.2011

Prvého augusta tohto roku nadobudla účinnosť novela zákona č. 757/2004 Z. z. o súdoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších zákonov a od doplnení niektorých ďalších zákonov.

Novela zavádza pojem centrálny informačný systém súdnictva a upravuje problematiku spracovania informácií a osobných údajov a iných údajov pri činnosti Ministerstva spravodlivosti Slovenskej republiky a pri činnosti súdov týkajúcich sa občianskeho súdneho alebo trestného konania alebo údajov získaných pri plnení iných úloh súdov.

Uvedené údaje sú v listinnej alebo elektronickej forme súčasťou centrálneho informačného systému súdnictva. Prevádzkovateľom a správcom systému je Ministerstvo spravodlivosti SR, prevádzku a správu zabezpečuje v spolupráci so súdmi.

Údaje používa ministerstvo a súdy pri svojej činnosti na plnenie zverených úloh, pričom aspoň raz ročne preveruje, či sú údaje ešte na tento účel potrebné a nepotrebné údaje bezodkladne zlikviduje alebo anonymizuje.

Novela ďalej podrobne upravuje postup pri prenose, poskytovaní a spracúvaní osobných údajov v rámci justičnej spolupráce v trestnoprávnych veciach medzi členskými štátmi Európskej únie 

zdroj: Ústredný portál verejnej správy