Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Zvýšenie dane z príjmu právnických osôb v roku 2013

  • Aktuality
  • Zvýšenie dane z príjmu právnických osôb v roku 2013
  • 27.05.2012

Všetky firmy budú od januára platiť daň z príjmu vo výške 23 percent namiesto doterajších 19 percent. Oznámil to vo štvrtok premiér Robert Fico. Ide zatiaľ o najrazantnejšie opatrenie na zastavenie zadlžovania krajiny. Vyššia daň by mala priniesť štátu ročne vyše 360 miliónov eur, čo je štvrtina z potrebných 1,5 miliardy eur, ktoré musí vláda na budúci rok cez úsporný balíček získať.


Premiér po rokovaní so sociálnymi partnermi predstavil aj ďalšie konsolidačné opatrenia. Pripravuje sa daň z luxusných nehnuteľností. Vláda SR rokuje aj so živnostníkmi o zvýšení sociálnych odvodov tak, aby neboli odkázaní na minimálne penzie. Odvody majú podľa informácií Pravdy stúpnuť od 15 eur mesačne na živnostníka, a to v priebehu piatich rokov. Paušálne výdavky sa majú obmedziť pri časti živnostníkoch so špecifickými profesiami a vysokými príjmami.

Rezort financií začal s ministerstvom pôdohospodárstva rokovať tiež o zavedení dane na tiché víno. Viac sa má zdaniť aj iný alkohol a tiež hazard. 

zdroj: Pravda