Vianočná dovolenka: Vážení klienti, v dňoch 28.12 až 31.12.2020 bude naša kancelária zatvorená. Prajeme Vám pokojné prežitie vianočných sviatkov. Novinka:  Výmena občianskeho preukazu a zápis nového dokladu do OR
  02 / 38 141 815

Novela zákona o eurofondoch

  • 04.02.2012

Národná rada SR schválila novelu zákona č. 528/2008 Z. z. o pomoci a podpore poskytovanej z fondov Európskeho spoločenstva v znení neskorších predpisov, ktorej cieľom je zvýšiť transparentnosť pri čerpaní podpory z fondov Európskej únie. 


Po novom sa bude zverejňovať širší okruh informácií o poskytovaní podpory z európskych zdrojov. Viac informácií napríklad budú musieť zverejňovať riadiace orgány pre jednotlivé operačné programy pri neschválených žiadostiach, keďže rozhodnutia budú musieť obsahovať podrobnejšie odôvodnenia dôvodov zamitnutia. 

Okrem toho sa novelou zavádza výberová komisia ako nezávsilý orgán, ktorý bude vyhodnocovať prijaté židosti o podporu. Výberovú komisiu bude zriaďovať riadiaci orgán daného operačného programu. Zriadenie komisie, jej zloženie a žiadosti, o ktorých komisia rozhodovala, bude informovať riadiaci orgán na svojej webovej stránke. 

zdroj: podnikam.sk